Hulp nodig om jouw carrière en gezin te combineren? | Danja Lekkerkerk

In 2015 gebeurde er iets waardoor mijn hele leven een andere wending kreeg

Op het meest hectische moment in mijn leven ontdekte ik een kracht in mijzelf en heeft gemaakt tot wie ik nu ben en waar ik nu sta. En dat doordat er een spiegel werd voorgehouden tijdens een klassenborrel van één van mijn dochters. 


Ik ben Danja, een geboren nuchtere Rotterdamse met een “Niet lullen, maar poetsen” mentaliteit. Inmiddels woon ik in Amersfoort en heb ik ruim 20 jaar ervaring in grote corporate bedrijven (Beiersdorf / Nivea, L’Oréal, D-reizen en BNP Paribas), de laatste 4 jaar op C-level -bij 2 bedrijven de eerste vrouwelijke directeur in de board- en heb ik grote teams zeer succesvol geleid.

Hoe het allemaal begon

Jullie zien nu een zelfverzekerde dame met een hele mooie carrière achter de rug, maar dat is niet altijd zo geweest. Ik neem jullie even mee terug naar 2015.

Gedurende een paar jaar van mijn carrière was ik best wel onzeker over mijn kunnen.  De collega’s bij de bedrijven waar ik werkte, waren van zo’n hoog niveau dat ik mezelf steeds kleiner begon te voelen. Onzin natuurlijk weet ik nu, ik was minstens net zo goed. 


Ik was zo perfectionistisch, dat ik de avond voordat ik een presentatie moest geven nog tot 12.00uur 's nachts me druk zat te maken over de punten en komma's in mijn presentatie. En als er mensen bij ons thuis kwamen eten dan was ik nog elk stofje uit elk hoekje aan het verwijderen. Ik maakte me ook continu druk met de mening van anderen. Wat zouden ze wel niet van me denken, zeker als ik mijn mening ergens over gaf. En ik maakte wel keuzes, maar koos vooral voor datgene wat de goedkeuring van andere zou wegdragen of wat 'hoorde'.

Terwijl mijn man 3 jaar in Brussel woonde en geruime tijd in Afghanistan werkte, stuurde ik - naast mijn gezin met kleine kids– op het werk een groot team aan. 'Hectisch' was op dat moment een understatement.

null

Hoe een rigoureuze beslissing mijn leven veranderde

Tijdens mijn overstap naar een ander bedrijf werd mijn onzekerheid nog eens éxtra getriggerd. Ik vond moeilijk mijn plek en had het daardoor niet naar mijn zin. De lange reistijd viel tegen, ik werd niet met open armen ontvangen zoals ik gehoopt had, een nieuwe branche dus alles was nieuw wat voor mij voor een enorme overwhelm zorgde.


En als enige vrouw in een mannen MT team werd me letterlijk verteld: “misschien moet je je meer mannelijker gedragen”.. en dus schoot ik in die overlevingsstrategie: ik ging van fleurige powerpoints naar Excel-sheets tijdens presentaties, kleedde me steeds mannelijker en probeerde leidinggeven te geven op een mannelijke manier. 


Tót het moment dat me in een privé setting een terechte spiegel voorgehouden werd: “Ze hebben je aangenomen voor wie jíj bent Danja!”


Toen dat besef doordrong, maakte ik een rigoureuze switch: ik ga het op mijn manier doen! En als dat niet zou bevallen, dan kon ik altijd nog van baan veranderen.

Mijn nieuwe start bleek dé succesformule te zijn!

Ik kocht alles wat roze was, kleedde me weer vrouwelijk, maakte weer de keuzes die bij míj pasten, liet me niet meer drijven door angst, stelde de juiste prioriteiten, nam tijd voor self-care, regelde alles goed en bovenal geloofde ik weer in mezelf.


Dit bleek een succes formule! Ik groeide door naar directieniveau, vond mijn werk super leuk met de meest fantastische collega's en had thuis ook alles op de rit en kon daadwerkelijk genieten van zowel mijn werk als mijn gezin en had voldoende tijd voor leuke dingen doen met mijn vriendinnen.  


Had ik me destijds laten ondersneeuwen, of erger nog één of meerdere stap(pen) teruggedaan, had ik nu niet gestaan waar ik nu ben. Ik gun jou die power ook!"


Ik heb vorig jaar besloten dat ik mijn succes formule met de rest van 'de wereld' wil delen. Daarom heb ik mijn fulltime baan opgezegd om aan mijn missie te gaan werken.

100+

mensen gecoacht

22

jaar corporate werkervaring

2x

eerste vrouwelijke directeur

Het is mijn missie om andere vrouwen verder te helpen en te laten zien hoe je een top carrière, gezin en vrije tijd moeiteloos kunt combineren.


Opdat we meer vrouwen in management functies krijgen, zonder dat ze het gevoel hebben hun kinderen te kort te doen!

Waarom?

Ik zie om mij heen veel moeders worstelen met ambitie waar te maken in combinatie met het moederschap. Als werkende moeder heb je nu eenmaal veel verschillende rollen: hoe hou je al die ballen in de lucht en tijd voor jezelf over? Dit blijkt in de praktijk best wel lastig en dat is heel logisch. Je hebt immers nooit geleerd hoe je dat goed kunt combineren.

En dan heb je ook nog de maatschappij, waarbij je het gevoel hebt te moet vechten tegen de vastgeroeste rolverdeling


Ik heb hele mooie leiderschapstrainingen mogen volgen. Dus inmiddels weet ik precies wie ik ben en wat mijn krachten zijn. Heel waardevol en ook noodzakelijk voor een stabiele basis, maar er was alleen focus op vaardigheden. Ik miste altijd belangrijke onderwerpen als: hoe maak je nou de juiste keuzes voor jezelf die je energie geven, hoe ga ik om met al die stemmen in mijn hoofd die mij remmen, hoe zet ik mijzelf op de eerste plek zodat ik vervolgens voor anderen kan zijn, hoe regel ik het nou goed voor mijzelf, thuis en op het werk, hoe kan ik verder doorgroeien in mijn organisatie. 


Super geïnspireerd kwam ik ook altijd weer terug van die trainingen, maar de volgende dag ging ik gewoon weer door waar ik gebleven was. Niet goed natuurlijk. Juist door mijn eigen achtergrond en ervaringen in het bedrijfsleven weet ik feilloos waar ambitieuze moeders tegenaan lopen, zowel zakelijk als privé. Je krijgt van mij de juiste handvatten waarmee je weer gaat sprankelen én ervaart rust, de juiste focus, vertrouwen, plezier en energie.

De wereld heeft meer vrouwen nodig zoals jij

We gaan samen op zoek naar wie jij bent, waar jij blij van wordt, waar jij energie van krijgt en waaraan en aan wie jij je tijd aan wilt besteden. Deze basis is nodig om keuzes te maken die echt bij jou passen en hiermee krijg jij weer de regie in handen. 

Ook leer ik je hoe je groeit in zelfvertrouwen, durft los te laten zonder schuldgevoel, je niet meer te laten drijven door angst en
hoe je jouw beperkte overtuigingen kunt ombuigen, zoals de overtuiging  'ik kan dit helemaal niet' of de overtuiging 'dit is niet voor mij weggelegd'.

Het grootste probleem bij ambitieuze werkende moeders is dat zij zichzelf wegcijferen en dit is niet vol te houden. We gaan in op hoe je self-care structureel aan je leven kunt toe voegen en hoe je nieuwe routines blijft volhouden om je leven vooral leuker en makkelijker te maken.  

We gaan in op hoe jij de juiste focus aanbrengt in je planning en je krijgt alle handvatten van me hoe je de volgende stap in je carrière kunt aanpakken en leer je hoe je op je werk alles goed regelt. 

Nog wat leuke weetjes over mij ...

Trots op mijn leuke gezin!

Lekker druk gezin, waarbij iedereen midden in het leven staat. Hoe kan dat ook anders met een man en 2 super leuke meiden van 12 en 15 jaar oud. Zij kunnen alleen heel goed skiën en ik wat minder. Dan loop ik maar een beetje mooi te zijn in mijn Goldbergh pak.

Gelukkig houdt mijn gezin ook van reizen!

Dit vind ik het meest bijzondere om ieder jaar weer met ons gezin te doen. Het brengt ons echt ook dichter bij elkaar omdat we al zo veel gekke situaties hebben mee gemaakt. Dat pakt niemand ons meer af.

Krijg veel energie van leuke dingen doen met vriendinnen

Zo gezellig! 's Avonds lekker wijntjes drinken met elkaar en dan tien keer zeggen 'ik ga nu echt naar huis'. Volgende ochtend toch een beetje spijt.... En lekker weekendjes weg en skiën met elkaar.

Ik hou niet van koken, maar wel van opruimen

En eigenlijk vind ik de hele keten die bij koken hoort niet leuk. Ik 'haat' verzinnen wat we eten, boodschappen doen, boodschappen inruimen, koken, vaatwasser inruimen.... Goede deal met manlief gemaakt. Hij kookt en alles wat daarbij hoort. Ik zorg dat het huis opgeruimd is. Sommige mensen vinden het net een museum bij ons thuis. Wij worden er blij van en ik ben van mening: opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

Ik hou heel veel van kleding; is mijn hobby 

Haha, ik heb gewoon mijn kleding mijn hobby gemaakt. Dan mag je er tijd en geld in investeren! Gelukkig ben ik financieel totaal onafhankelijk, dus niemand kan zien hoe duur mijn aankopen zijn :-).

Ik hou van klussen

In ons jaren dertig huis valt altijd wel te klussen. Ik vind dat ontzettend leuk om zelf te doen, vooral verven. Super ontspannend vind ik dat. Bijkomend voordeel is dat het ook veel geld scheelt, wat we weer kunnen besteden aan andere dingen.

En nu is het jouw beurt

Ik ben oprecht heel benieuwd. Wie ben jij? Waar droom jij van in je leven? Waar loop je in het dagelijks leven tegenaan? Heb je grip op je leven of leidt het leven jou?


Als er op dit moment iets is waar je in vast loopt en je hebt het idee dat ik je daarbij kan helpen, vul dan het formulier hieronder in.Vertel me wat je uitdagingen zijn en laten we samen kijken of we een klik hebben en iets voor elkaar kunnen betekenen.

Het is mijn missie om jou in je kracht te zetten. Je te helpen ontdekken waar jij energie van krijgt en hoe je grip kunt krijgen op je leven als ambitieuze, werkende moeder. Samen te ontdekken wat jouw doel is, op basis waarvan jij je leven gaat inrichten.


Laat het me weten door onderstaand contact formulier in te vullen. Ik reageer van maandag t/m vrijdag binnen 48 uur op je bericht.

Mail me!

Of laten we connecten